Het Grote Kruidenboek door Richard Evans Schultes, vintage

€ 80,00
Artikelnummer: BO385
Afmetingen: br. 20 x d. 2 x h. 27 cm
Een leerzaam en duidelijk boek over kruiden. Het gaat over de geneeskracht van kruiden , het boek heeft mooie overzichtelijke plaatjes van planten met hun beschrijving. De 247 heilzaamste geneeskruiden. Om thee van te maken, voor heel veel uiteenlopende ziektes en kwaaltjes is er wel een kruid te vinden! Een boek dat je in huis moet hebben. De schrijver van het boek Richard Evans Schultes was hoogleraar in de biologie aan de Harvard University. Zo was er ook een plantkundige betrokken bij de uitgave van dit grote kruidenboek, een apotheker en botanicus en een fysiotherapeut. Het vintage boek uit 1978 is uitgegeven door REBO productions, Sassenheim. Het geweldige hardcover kruidenboek is in goede staat, enkel een paar krasjes op de zijkant van het boek, zie hiervoor de extra foto's.
 
Op internet:
Richard Evans Schultes (SHULL-tees) (12 januari 1915 – 10 april 2001) kan worden beschouwd als de vader van de moderne etnobotanie, vanwege zijn studies naar het gebruik van planten door inheemse volkeren (vooral de inheemse volkeren van Amerika), waaronder vooral entheogene of hallucinogene planten (vooral in Mexico en het Amazonegebied), vanwege zijn levenslange samenwerking met scheikundigen, en vanwege zijn charismatische invloed als docent aan de Harvard Universiteit op een aantal studenten en collega’s die vervolgens populaire boeken schreven en invloedrijke posities innamen musea, botanische tuinen en populaire cultuur.
 
Zijn boek The Plants of the Gods: Their Sacred, Healing, and Hallucinogenic Powers (1979), geschreven in samenwerking met scheikundige Albert Hofmann, de ontdekker van LSD, wordt beschouwd als zijn grootste populaire werk: het is nooit uitverkocht geweest en werd herzien. in een uitgebreide tweede editie, gebaseerd op een Duitse vertaling door Christian Rätsch (1998), in 2001.

Meer bestanden:
5063218 bezoekers (6738406 hits) sinds 29-3-2013
Powered by webXpress